top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Porcelan

Project type

Porcelan gres, talne obloge, stenske obloge, kuhinjski pult, otok, miza

Date

jun.22

Location

Maribor

Zakaj so porcelanaste ploščice odlična izbira za vaš prostor

Porcelanaste ploščice so znane po svoji trdnosti in vzdržljivosti, zaradi česar so priljubljena izbira za notranje in zunanje prostore. Za razliko od keramičnih plošč se porcelanska lončevina žge pri veliko višjih temperaturah, ki dosežejo do 1300-1400°C. Rezultat tega procesa je vitrifikacija, ki zmanjša stopnjo vpojnosti ploščice in poveča njeno trdoto. Porcelanaste ploščice so kot nalašč za regije s spremenljivimi vremenskimi razmerami, kot je Slovenija, saj se ob temperaturnih nihanjih ne razširijo ali skrčijo veliko.

Ploščice iz porcelanaste keramike zaradi svoje izjemne trdnosti prenesejo težo do 1000 kilogramov. Polagamo jih lahko s tehniko suhega polaganja na različne podlage, kot so trava, pesek ali distančniki. Poleg tega so njihove površine zelo odporne na poškodbe in lahko prenesejo UV žarke, ne da bi zbledele. Lahko jih tudi očistite z ostrimi čistilnimi sredstvi in pozimi solite, zaradi česar so zelo vsestranske.

Porcelanaste ploščice so na voljo v različnih stilih in zaključkih ter posnemajo naravne materiale, kot so kamen, les in cement. Te plošče imajo šest različnih stilskih različic in če gre za imitacijo granita ali kvarcita, se na soncu rahlo lesketajo. Na voljo so v različnih velikostih od 40x80cm do 120x240cm, najpogostejše velikosti so 60x120cm.

Porcelanaste ploščice so zasnovane tudi z mislijo na varnost. Imajo protizdrsni faktor R11, zaradi česar so idealni za bazene ali površine, ki se lahko zmočijo.

Porcelanaste ploščice so na voljo v treh različnih debelinah: 1 cm za notranjo uporabo, 2 cm za notranjo in zunanjo uporabo ter 3 cm za težke površine. Na splošno so porcelanaste ploščice odlična izbira zaradi svoje vzdržljivosti, vsestranskosti in možnosti oblikovanja.

bottom of page