top of page
Image by Matthew Brindle

O nas

Pri Kamnoseštvu Granis smo že od leta 2002 zavezani ustvarjanju čudovitih in trajnih kamnitih izdelkov. Naša družinska tradicija se prenaša iz roda v rod, kar nam omogoča globoko razumevanje in strast do tega umetniškega obrtniškega poklica.

Naša glavna specializacija so prekrasni spomeniki, ki so izjemna izraznost ljubezni in spoštovanja do tistih, ki jih izdelujemo. Vsak spomenik, ki ga oblikujemo, je edinstven in nosi s seboj globoko čustveno povezavo. Pri nas se trudimo biti inovativni v našem pristopu, da bi vsak spomenik pripovedoval svojo zgodbo na izjemen in čuten način.

Poleg spomenikov se ukvarjamo tudi z izdelavo različnih drugih kamnitih izdelkov. Izdelujemo elegantne stopnice, kuhinjske pulte in delovne površine, letne kuhinje, oblikujemo okolice bazenov in terase ter ustvarjamo trajne pohodne površine. Naša mojstrska dela vključujejo tudi kaminske obloge, kamnite mize in druge edinstvene kamnite izdelke.

Pri vsem tem pa se zavedamo, da so granit in porcelan najtrši materiali, ki jih naš svet kamna ponuja. Zato smo ponosni, da naši izdelki odražajo to trdnost in vzdržljivost. Naš primarni trg zajema izdelke iz granita in porcelana, saj želimo našim strankam ponuditi izdelke, ki bodo prestali preizkus časa in se bodo s ponosom prenašali iz roda v rod.

V Kamnoseštvu Granis verjamemo v ustvarjanje umetnin iz kamna, ki bodo trajale večno. Zavezani smo izpolnjevanju vaših najzahtevnejših pričakovanj in oblikovanju izdelkov, ki bodo postali dragocene dediščine vaših družin. Obrnite se na nas in nam dovolite, da vaše zamisli pretvorimo v čudovite kamnite mojstrovine.

Kamnoseštvo je vrsta dejavnosti, ki vključuje rezanje, oblikovanje in dodelavo naravnega kamna za različne gradbene in dekorativne namene. Kamnoseška podjetja delajo s široko paleto naravnih kamnov, kot so granit, marmor, onyx, porcelan, apnenec, peščenjak in druge vrste kamnin.

Primarne storitve, ki jih ponujajo kamnoseška podjetja, vključujejo pridobivanje kamna, rezanje, oblikovanje, poliranje in končno obdelavo kamna v različne oblike, kot so ploščice, plošče, pulti, skulpture, spomeniki in okrasni elementi. Ti izdelki se uporabljajo za različne namene tako v stanovanjskih kot komercialnih okoljih, kot so tla, stene, pulti, kamini, zunanje urejanje okolice in spomeniki.

its a future robotic cutting and polishing maschine

Na splošno ima kamnoseštvo pomembno vlogo pri ustvarjanju spomenikov, saj pomaga oblikovati in dodelati naravni kamen, da se ustvarijo trajni pokloni ljubljenim ali pomembnim dogodkom. Kamnoseštvo zahteva spretnost, natančnost in pozornost do detajlov ter je pomemben del procesa izdelave spomenika.

Quarry .jpg

Granit je vrsta naravnega kamna, ki je sestavljen iz več mineralov, vključno s kremenom, glinencem in sljudo. Nastaja s počasno kristalizacijo magme pod zemeljskim površjem in se običajno nahaja v gorskih regijah po vsem svetu.

Granit je magmatska kamnina, kar pomeni, da je nastal z ohlajanjem in strjevanjem staljenega materiala. Znan je po svoji vzdržljivosti, trdoti in odpornosti na vročino in praske, zaradi česar je priljubljen material za gradnjo, dekoracijo,spomenike in druge namene.

Kaj je kamen?

Kamen je naravni material, ki je sestavljen iz mineralov in ga je mogoče najti v različnih geoloških formacijah po vsej zemeljski skorji. Kamni so običajno trdi in vzdržljivi in so jih skozi zgodovino človeštva uporabljali za številne namene, vključno z gradnjo, dekoracijo in umetnostjo.

Splošno

Za vodenje uspešnega kamnoseškega podjetja je pomembno dobro razumeti tehnične veščine, potrebne za rezanje in oblikovanje kamna, pa tudi umetniško oko za oblikovanje in podrobnosti. 

Za uspešnost

Kamnoseška podjetja morajo vlagati v specializirano opremo in orodja za opravljanje svojih storitev, kar je lahko drago. Poleg tega lahko podjetje zahteva veliko prostora za skladiščenje, izdelavo in razstavljanje končnih izdelkov.

Granit se običajno pridobiva iz zemlje v velikih blokih, ki se nato razrežejo in polirajo v različne oblike in velikosti za uporabo v pultih, tleh, stenah, spomenikih, skulpturah in drugih aplikacijah. Na voljo je v široki paleti barv in vzorcev, odvisno od specifičnih mineralov in geoloških pogojev, ki so bili prisotni med njegovim nastankom.

Na splošno je granit vsestranski in vzdržljiv naravni kamen, ki je zelo cenjen zaradi svoje lepote in praktičnosti v številnih aplikacijah.

bottom of page